KONSEPT DANIŞMANLIĞI


ALA SANTRAL / TAHTAKALE - İSTANBUL
KONSEPT DANIŞMANLIĞI

Eminönü Yarımadasında, Tahtakale’nin Kalbinde Modern Gastronomi:
Yedi Bölgenin Yedi Lezzetiyle Ala Santral

Eminönü'nün tarihi yarımadasında yer alan Ala Santral Restaurant, geleneksel Türk mutfağının zenginliğini modern sunumlarla birleştirerek misafirlerine eşsiz bir gastronomi deneyimi sunmaktadır. Tarihi telefon santral binasının hemen yanında, Tahtakale'nin kalbinde konumlanan restoranımız, 3000 metrekarelik geniş bir alanda, sekiz aylık titiz bir inşaat süreci sonucunda hizmete açılmıştır.

Mutfak danışmanlığı ve koordinatörlüğünü üstlendiğim Ala Santral Restaurant, genç ve vizyoner yatırımcı Ali Bayat’ın gastronomi alanındaki yenilikçi yaklaşımıyla hem yerel hem de uluslararası başarısını pekiştirmiştir. Çocukluğundan beri Eminönü’nde yaşayan Bayat, bölgedeki gastronomi eksikliğini fark ederek bu restoranı açmaya karar vermiştir. Özellikle Kayseri’nin meşhur mantısı ve pastırması gibi lezzetleri projeye dahil ederek, bölgenin gastronomi kültürüne önemli bir katkı sağlamış ve restoranın başarısında kilit bir rol oynamıştır. Ali Bayat ve oğlu Ali İhsan Bayat’ın önderliğinde; Emre Şirin'in mühendislik, mimar Melek Yılmaz’ın ise tasarım katkılarıyla bu proje hayat bulmuştur.

Restoran müdürümüz Doğu Seytin ve ekibimizin özverili çalışmalarıyla Ala Santral Restaurant, hem yerli hem de yabancı misafirlerimize zengin bir menü sunarak unutulmaz bir lezzet şöleni yaşatmaktadır. Yedi bölgenin yedi tepesinden esinlenerek oluşturulan menümüzde, geleneksel Türk tatlarını modern dokunuşlarla bir araya getiriyoruz. UNESCO rekorlar kitabında yer alan mezelerden, çeşitli kebap ve dönerlere, pideden lahmacuna, tatlılardan kahveye kadar birçok lezzet özenle hazırlanmış sunumlarla sizleri bekliyor. Coğrafi işaretli baklava hamurunda hazırlanan incik beğendi gibi özel lezzetler de menümüzün öne çıkanları arasındadır.

Türk mutfağının zengin mirasını modern gastronomi anlayışımızla birleştirerek siz değerli misafirlerimize sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Geçmişten günümüze uzanan bu eşsiz lezzetleri deneyimlemek için sizleri Ala Santral Restaurant’a davet ediyor, kalabalık sofralarda görüşmek üzere diyoruz.

Kalabalık sofralarda görüşmek üzere.
Saygılarımla,
Chef Arif Aktürk

JADEM RESTAURANT / BODRUM - GÜMÜŞLÜK
KONSEPT DANIŞMANLIĞI

Dünden bugüne, üçüncü sezonumuzu Bodrum’un kalbinde yer alan JADEM restoranımızın kapılarını sizlere açmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz. Ege’nin eşsiz güzellikleri ve lezzetleri ile harmanlanmış özel menümüzle siz değerli misafirlerimizi ağırlamak için sabırsızlanıyoruz.

Danışmanlığını yaptığım Murat Taşdemir Şef'imizin özenle hazırladığı, taze ve yerel malzemelerle zenginleştirilmiş yemeklerimizle hem gözünüze hem de damak zevkinize hitap etmeyi amaçlıyoruz. Aynı zamanda, SUVARİ denizcilik sektöründe başarılı bir iş adamı ve değerli yatırımcımız İsmail Terzi Bey'e de katkılarından dolayı teşekkür ederiz. Onun vizyonu ve desteği ile restoranımızı hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz.

Deneyimli ekibimizle birlikte, her ziyaretinizde unutulmaz anılar biriktirmenizi sağlamak için buradayız. Restoranımız, modern ve şık dekorasyonu, rahat atmosferi ve muhteşem manzarası ile sizlere keyifli bir yemek deneyimi sunmayı hedefliyor. Bodrum’un Gümüşlük bölgesinin en güzel noktalarından birinde, dostlarınız ve sevdiklerinizle hoş vakit geçirebileceğiniz bir mekan olarak sizleri bekliyoruz.

Sezon boyunca gerçekleştireceğimiz özel etkinlikler ve temalı gecelerle sizlere farklı deneyimler yaşatmak için hazırlıklarımızı tamamladık. Lezzet dolu anlar ve unutulmaz hatıralar biriktireceğiniz restoranımızda, sizleri ağırlamaktan büyük onur ve mutluluk duyacağız.

Kalabalık sofralarda görüşmek üzere 👨🏻‍🍳

COCO CHICKEN BY MB / TÜRKMENİSTAN
KONSEPT DANIŞMANLIĞI

Mekana özel dokunuşları ile ayrıcalıklı renkler ve tatlar katan Şef Arif Aktürk “Türkmenistan’da Türkiye ve dünya mutfaklarından seçkin yemekleri birleştirerek farklı ve herkesin damak zevkine hitap eden bir menü oluşturmaya çalışıyoruz." diyor. Aktürk'ün hedefinde Coco Restaurant'ı Türkiye ve Amerika'nın ardından Ortadoğu pazarlarına taşımak var.

MB RESTAURANT / TÜRKMENİSTAN
KONSEPT DANIŞMANLIĞI

Mekana özel dokunuşları ile ayrıcalıklı renkler ve tatlar katan Şef Arif Aktürk “Türkmenistan’da Türkiye ve dünya mutfaklarından seçkin yemekleri birleştirerek farklı ve herkesin damak zevkine hitap eden bir menü oluşturmaya çalışıyoruz." diyor. Aktürk'ün hedefinde MB Restaurant'ı Türkiye ve Amerika'nın ardından Ortadoğu pazarlarına taşımak var.

LA BAIA BISTRO / GEBZE
KONSEPT DANIŞMANLIĞI

Hegsagone Hotel Gebze Bölgesinde, 4 Yıldızlı Otelin - La Baia Restaurantı italyan mutfağının eşsiz lezzetlerini ve Gebzede ilk pizza bar konseptini hayata geçirerek, Arif Aktürk'ün Konsept Danışmanlığında sizler için lezzet durakları oluşturduk.

ZAGATO KITCHEN & LOUNGE / KIBRIS
KONSEPT DANIŞMANLIĞI

Genç İş Adamlarından Gürcan Mamalı ilk sektör deneyimini The Shamrock ile Gazi Magosa'da yaşayarak sektör deneyim ve tecrübelerinin birikimiyle siz kaliteli müşterilerine yeni deneyimler yaşatmaya devam etmiştir. ZAGATO ile farklı konsept ve farklı lezzetleri bir araya toplayarak eğlence sektörüne farklı bir bakış açısı getirmiştir. Kıbrıs'ın gözde mimarlarlarından Ürün ALBAYRAK'ın bu projesinde göze ve ruha hitap edecek kalite, konfor ön planda tutularak eşsiz bir projeye imza atılmıştır. Konsept Danışmanı Arif AKTÜRK kendi tecrübelerini ve yılların deneyimi ile biriktirmiş olduğu lezzetleri, Çalışma arkadaşları için hazırlanmış olan ferah çalışma alanları ve ekipman eksiklerini tespit ederek, Zagato'ya yeni bir soluk getirmiş ve Master Chef imzasını atmıştır.

GRILL BRANCHE - WATERGARDEN / ATAŞEHİR
KONSEPT DANIŞMANLIĞI

GRILL BRANCHE; AZERBAYCAN İŞ ADAMLARINDAN HAZAR İTTİFAK GURUBU TARAFINDAN ŞIK BİR MEKAN TASARIMI OLARAK DÜŞÜNÜLDÜ. KONSEPT DANIŞMANI ARİF AKTÜRK’ÜN EŞSİZ LEZZETLERİ VE SUNUMU İLE MEKANIN TASARIMINDA KATKISINA ÖNEM VERİLMİŞTİR. PROJE ÜNLÜ MİMARLARDAN ERHAN KAYGAS İMZASINI TAŞIMAKTADIR.

MAROOF CAFE & LOUNGE / KURTKÖY
KONSEPT DANIŞMANLIĞI

DENİZCİLİK SEKTÖRÜNDE TECRÜBE YAŞAMIŞ EREN GÜRBÜZ KENDİNİ BU SEKTÖRDE KANITLAMIŞTIR. SİNEMA SEKTÖRÜNDE BAŞARILARINI DUYDUĞUMUZ MUSTAFA ÖZTÜRK ORTAKLIĞINDA BAŞKA BİR SEKTÖR DENEYİMİ KAZANMA ADINA KONSEPT DANIŞMANI ARİF AKTÜRK'ÜN DESTEĞİ VE ENGİN BİLGİLERİ IŞIĞINDA, YERLİ VE YABANCI KONUKLAR İÇİN HARİKA BİR MEKAN KURULUMUNU ORTAYA ÇIKARMIŞLARDIR.PROJE BURSANIN ÜNLÜ MİMARLARINDAN CEVAT AKSOY İMZASINI TAŞIMAKTADIR.

IHLAMUR AĞACI / BURSA
KONSEPT DANIŞMANLIĞI

BURSA İŞ SEKTÖRÜ İÇERİNDE BULUNAN EKMEK SÖKTÖRÜ İLE GÖZ DOLDURAN MUSTAFA ÇIRAKOĞLU, KIZI DİLEK VE NURCAN ÇIRAKOĞLU, İLE BİRLİKTE PASTANE VE CAFE BÖLÜMÜNÜ AÇARAK BURSA'YA FARKLI BİR BAKIŞ AÇISI ALTINDA YENİ LEZZETLERİ KAZANDIRMA ADINA KONSEPT DANIŞMANI ARİF AKTÜRK'ÜN BİLGİ VE TECRÜBELERİ ÖNDERLİĞİNDE YENİ BİR KONSEPTE İMZA ATILMIŞTIR.

BENZİN CAFE / CADDEBOSTAN
KONSEPT DANIŞMANLIĞI

ALİ CENKOĞLU VE HASAN KİBAR 2002 YILINDA AMSTERDAM'DAN ESİNLENEREK GENÇ NESİLİ DÜŞÜNEREK ZEKA VE BEYİN CİMNASTİĞİ YAPILACAK OYUNLAR, MİZAH KÖŞESİ GENÇLERİN KENDİNİ RAHAT VE ZAMANA AYAK UYDURABİLDİKLERİ YER OLARAK TASARLANMIŞTIR. BENZİN CAFE VE BIG YELOW TAXI GENEL KOORDİNATÖRÜ OLARAK 10 YILDA 17 ŞUBE AÇILMIŞ VE PERSONEL EĞİTİMLERİ VE MENÜ KONSEPT DANIŞMANLIĞI, ARİF AKTÜRK TARAFINDAN YAPILMIŞTIR.

KARAMEL PASTANESİ / MALTEPE - FENERYOLU - KOŞUYOLU
KONSEPT DANIŞMANLIĞI

TÜRKİYE'DE İLK PASTANEYİ VE PATİSSERİE CAFE KONSEPTİNİ BİRLEŞTİREN KARAMEL PASTANELERİ ALİ BOZBEY VE KONSEPT DANIŞMANI ARİF AKTÜRK İLE BİRLİKTE FARKLI LEZZET VE SUNUMLARIN HEYECANINI YAŞATMAK ADINA YOLA ÇIKTIKLARI MÜTHİŞ BİR PROJE.

KİPER PASTANESİ & CAFE / BÜYÜKÇEKMECE
KONSEPT DANIŞMANLIĞI

KİPER PASTANESİ ŞAHİN KİPER İLE 2010 YILINDA CAFE SEKTÖRÜNE KONSEPT DANIŞMANLIĞINI ARİF AKTÜRK'TEN ALARAK GİRMİŞLERDİR. O GÜNDEN BU GÜNE KADAR LEZZET FURYASI AYNI KALİTE VE BAŞARIYLA DEVAM ETMEKTEDİR.

ORGANİK'İM - AKASYA AVM / KADIKÖY
KONSEPT DANIŞMANLIĞI

SELAMİ ÖZTÜRK VE OĞLU CEM ÖZTÜRK, KONSEPT DANIŞMANI ARİF AKTÜRK İŞ BİRLİĞİNDE ORGANİK, SAĞLIKLI VE GULUTENSİZ ÜRÜNLERİN KULLANILDIĞI VE SATIŞININDA YAPILDIĞI, (SAĞLIKLI YAŞAM BİZİM İŞİMİZ) SLOGANIYLA TÜRKİYE'NİN İLK ORGANİK MUTFAĞINI AKASYA AVM'DE ORGANİK’İM KONSEPTİYLE HAYATA GEÇİRMİŞLERDİR.

CIAO CIAO RESTAURANT / EMİNÖNÜ
KONSEPT DANIŞMANLIĞI

İSVEÇ’DEN SONRA 2. ŞUBESİNİ İSTANBUL'DA AÇAN İŞ ADAMI KEMAL ALPEK ALPEK OTELİN TERASINDA FALİYETE GEÇİRİLEN CİAO CİAO RESTAURANT KONSEPT DANIŞMANI ARİF AKTÜRK İŞBİRLİĞİ İLE HAZIRLANMIŞ VE OTEL RESTAURANT KONSEPTİNİ YAŞATMIŞLARDIR.

KAHVERENGİ CAFE - EREĞLİ / ZONGULDAK
KONSEPT DANIŞMANLIĞI

ÜNLÜ FUTBOLCU ERTUĞRUL SAĞLAM VE ABİSİ HÜSEYİN SAĞLAM TARAFINDAN İŞLETMECİLİĞİ YAPILAN 10 YILI AŞKIN SÜREDİR HİZMET SEKTÖRÜNDE BULUNAN CAFE YENİ BİR DOKUNUŞ YENİ BİR İMAJ TALEBİ İLE KONSEPT DANIŞMANI ARİF AKTÜRK İMZASINI BİRLEŞTİREREK YENİ VE MODERN BİR TARZDA HİZMETLERİNE DEVAM ETMEKTEDİRLER.

HOTEL PANDERMA PORT
KONSEPT DANIŞMANLIĞI

ŞEKER PİLİÇ‘İN SAHİBİ ALİ BOR PANDERMA PORT BUTİK HOTEL İLE TURİZME KATKIDA BULUNMA HİJYEN VE RAHATLIĞIN ÖN PLANDA OLDUĞU BİR MEKAN HAYALİNDE VE BUNU YAŞATMA DÜŞÜNCESİ İLE ÇIKTIĞI YOLDA KONSEPT DANIŞMANI ARİF AKTÜRK İLE BU DÜŞÜNCE VE HAYALLERİNİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜLER.

ATAŞEHİR N'FES CAFE & LOUNGE
KONSEPT DANIŞMANLIĞI

Ankara iş adamlarından Ejder Akarsu tarafından farklı bir sektör deneyimi edinme adına N’fes Cafe & Lounge projesi hayata geçirilmiştir. Dünya Mutfağı ve Nargile Cafe konsepti ile hayata geçirilen bu proje hizmet adına en iyi şekilde planlanarak ferah ve leziz tatların birlikte harmanlandığı yeni bir konsepte imza atılmıştır. Konsept danışmanı Arif AKTÜRK; Mutfak, Salon, Personel ve Bar kısacası kurulumun her aşamasında engin bilgi ve tecrübelerini kullanarak Mekan konsept ve lezzetlerine imzasını atmıştır.

YALOVA KÜLTÜR MERKEZİ
KONSEPT DANIŞMANLIĞI

YALOVA KÜLTÜR MERKEZİ KONSEPT DANIŞMANI ARİF AKTÜRK İLE ÇALIŞARAK TARZINI YENİLEMİŞTİR.